Spoorzone 013: De Wagenmakerij

Spoorzone 013: De Wagenmakerij

Een unieke locatie in hartje Tilburg

Eén van de oudste gebouwen in de Spoorzone, waar ruim 100 jaar lang locomotieven zijn gerepareerd is sinds kort een bijzondere evenementenlocatie. De Wagenmakerij is bij uitstek dé plek voor een overdekte markt. Maar ook andere evenementen zijn mogelijk in deze imposante hal. De bijna 90 gietijzeren kolommen en houten sheddaken geven de locatie een bijzondere industriële uitstraling die van ieder evenement een belevenis maakt. In combinatie met de aangrenzende Koepelhal biedt de Wagenmakerij nog meer mogelijkheden.

Grenzeloze mogelijkheden

Deze unieke locatie is ca 80m lang en ca 50m breed, een deel is zelfs 64m breed. In een van de oudste gebouwen van de Spoorzone kun je met maximaal 3500 bezoekers terecht. Maar ook kleinere evenementen zijn mogelijk. Het is een onverwarmde, industriële hal met de oorspronkelijke bestrating als vloer. Er zijn enkele toiletten aanwezig en enkele aansluitpunten voor water en elektra. Een deel van de Wagenmakerij wordt soms voor zowel evenementen in de Koepelhal als evenementen in de Wagenmakerij gebruikt, net als de vernieuwde entree.

Uw inrichting op een unieke locatie

Voorzieningen als inrichting en/of techniek kunnen naar wens door de evenementenorganisatie in eigen beheer geregeld worden. De Kort Catering verzorgd graag de inrichting voor uw evenement. Er is geen inrichting en/of techniek aanwezig. In verband met de beperkte geluidsisolatie is de locatie minder geschikt voor evenementen met geluidsoverlast voor de omgeving. Wilt u een unieke locatie voor een grootschalig evenement? Dan is deze locatie wellicht iets voor u.